Loading...
Bovenooglidcorrectie 2017-12-22T11:28:18+00:00

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie kan een goede oplossing zijn als u last heeft van zware of hangende oogleden. Deze kunnen ervoor zorgen dat u minder goed kunt zien. Daarnaast kunt u er ook vermoeider uitzien dan u zich voelt. Een bovenooglidcorrectie helpt u van deze klachten af. U heeft weer een frisse oogopslag.

Factoren hangende bovenoogleden

Als wij het hebben over hangende oogleden, dan wordt er bedoeld de bovenoogleden. Hangende bovenoogleden kunnen ontstaan door 3 factoren:

  1. De huid van het voorhoofd wordt slapper waardoor de wenkbrauwen zakken.
  2. De huid van de oogleden zelf wordt minder elastisch.
  3. Achter het ooglid kan vetweefsel uitzakken.

Hangende bovenoogleden komen vaker voor bij mensen op leeftijd. Dit komt doordat ouderdom vaak zorgt voor verslapping van de huid.

De behandeling in 6 stappen

Een bovenooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Voordat u de behandeling ondergaat, wordt u verdoofd. Hierdoor is de operatie volledig pijnloos. De ingreep in 6 stappen:

  1. Als eerste tekent de chirurg het huidoverschot af.
  2. U wordt verdoofd met een onderhuidse injectie.
  3. Voordat de operatie begint, wordt de huid ontsmet.
  4. Er wordt een snee gemaakt in de natuurlijke huidplooi. Na de ingreep is het litteken op deze plek nauwelijks meer zichtbaar.
  5. De chirurg verwijdert de overtollige huid. Indien nodig, verwijdert de chirurg ook het overschot aan spier- en/of vetweefsel.
  6. Het geopereerde gebied wordt na afloop netjes gehecht. Na een week worden de hechtingen eruit gehaald.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie duurt gemiddeld drie kwartier. Mocht er een combinatie zijn van een boven- en onderooglidcorrectie, dan duurt de behandeling langer.

Na de bovenooglidcorrectie

Het wordt aanbevolen om na de behandeling een week verlof te nemen om te kunnen herstellen. Na het herstel heeft u weer frisse blik.

Resultaat

Voordat u een behandeling ondergaat, worden er foto’s gemaakt. Na een aantal maanden komt u opnieuw voor een controle. Bij deze controleafspraak worden er ook foto’s gemaakt. Door voor- en na foto’s kunt u het resultaat van de ooglidcorrectie goed zien.

Bovenooglidcorrectie

Kosten bovenooglidcorrectie

De kosten van een bovenooglidcorrectie verschillen per kliniek. Er zijn veel aanbieders van ooglidcorrecties. Zo kan de behandeling worden uitgevoerd door ziekenhuizen, klinieken en soms zelfs door huisartsen. Het loont dan ook om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk onze prijzenvergelijker voor meer informatie.

REDACTIE KEUZE BESTE KLINIEKEN

MEEST RECENTE BERICHTEN