Loading...
Onderooglidcorrectie 2017-12-22T11:30:37+00:00

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie kan een goede mogelijkheid zijn als u last heeft van wallen onder uw ogen. Ze kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid uitziet. Terwijl u zich harstikke fit voelt. Een onderooglidcorrectie helpt u van deze klachten af. Na de behandeling ziet u er weer fris en stralend uit.

Factoren van wallen

Wallen kunt u helaas niet verhelpen door een goede nachtrust. Door wallen kunt u behoorlijk onzeker raken over uw uiterlijk. Ze kunnen ontstaan door 2 factoren:

  1. De huid van de onderoogleden verslapt.
  2. Achter het ooglid kan vetweefsel uitzakken.

Door het ouder worden verslapt de huid van de onderoogleden. Hierdoor kan het vet wat naar voren komen, waardoor wallen ontstaan. Naast ouderdom, kunnen erfelijkheid en de manier van leven ook een rol spelen. Een leefstijl van roken, stress en veel slaapgebrek kunnen ook wallen veroorzaken.

De behandeling in 6 stappen

Een onderooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Voordat u de behandeling ondergaat, wordt u verdoofd. Hierdoor is de operatie volledig pijnloos. De ingreep onderooglidcorrectie gaat als volgt:

  1. Als eerst tekent de chirurg het huidoverschot af.
  2. Daarna worden uw onderoogleden verdoofd met een injectie. Hierdoor is de operatie volledig pijnloos.
  3. Voordat de operatie begint, wordt de huid ontsmet.
  4. Er wordt een snee gemaakt net onder de wimperlijn. Na de ingreep is het litteken op deze plek nauwelijks meer zichtbaar.
  5. De chirurg verwijdert de overtollige huid, ook als er sprake is van een overschot aan spier- en/of vetweefsel.
  6. Het geopereerde gebied wordt na afloop netjes gehecht. Na een week worden de hechtingen eruit gehaald.

Hoe lang duurt een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie kan gemiddeld 45 minuten duren. Tenzij er een combinatie is van een boven- en onderooglidcorrectie. Dan duurt de ingreep langer.

Na de onderooglidcorrectie

Als u een onderooglidcorrectie ondergaat, dan wordt het u sterk aanbevolen om een week verlof te nemen. De eerste paar dagen na de ooglidcorrectie mag u zich niet inspannen. Hierdoor heeft u de tijd om goed te herstellen. Na het herstel heeft u weer een stralende blik.

Resultaat

Voor de operatie worden er foto’s van u gemaakt. Na een aantal maanden komt u terug voor een controle. Bij de controleafspraak worden er nogmaals foto’s van u gemaakt. Door de gemaakte foto’s kunt u het eindresultaat goed zien.

Kosten ooglidcorrectie

De kosten van een onderooglidcorrectie verschillen per kliniek. Dit kom doordat er veel aanbieders van ooglidcorrecties zijn. De ingreep kan worden uitgevoerd door klinieken, ziekenhuizen en soms door huisartsen. Het is zeker de moeite waard om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk onze prijzenvergelijker voor meer informatie.

REDACTIE KEUZE BESTE KLINIEKEN

MEEST RECENTE BERICHTEN