Loading...
Wat is een ooglidcorrectie? 2017-12-21T16:07:50+00:00

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een korte en kleine chirurgische ingreep, waarna u weer naar huis kunt. Bij een ooglidcorrectie corrigeert de plastisch chirurg hangende oogleden en wallen. Deze kunnen ontstaan door het ouder worden: de huid verliest zijn elasticiteit. Dat kan ervoor zorgen dat u een vermoeid uiterlijk krijgt. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat u er weer fris en stralend uitziet.

Intake ooglidcorrectie

Voordat u een ooglidcorrectie ondergaat, krijgt u bij alle klinieken eerst een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek wordt er gekeken of u een ooglidcorrectie nodig heeft. Er wordt ook besproken wat uw verwachtingen zijn en u kunt een vervolgafspraak maken. In onze overzichtskaart kunt u kijken welke kliniek bij u in de buurt zit.

De ooglidcorrectie

U kunt kiezen voor een boven- of onderooglidcorrectie. In principe kan een boven- en onderooglidcorrectie gelijktijdig worden uitgevoerd. Toch wordt dit door sommige specialisten afgeraden. Er zijn klinieken die adviseren om altijd eerst de bovenooglidcorrectie uit te voeren en pas na het herstel van deze ingreep het onderooglid.

Voor en na de behandeling worden er foto’s van u gemaakt. Daardoor is het resultaat van de correctie goed te zien. Tijdens de behandeling krijgt u een plaatselijke verdoving.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij hangende bovenoogleden. Tijdens de ingreep wordt de overtollige huid boven uw ogen verwijderd. Hiervoor wordt een heel klein sneetje gemaakt in de natuurlijke huidplooi. Daardoor is er nauwelijks een litteken zichtbaar. Naast de overtollige huid wordt er eventueel vet weggehaald. Daarna hecht plastisch chirurg het wondje secuur. Na 7 dagen worden de hechtingen verwijderd. Lees meer over een bovenooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie kan een oplossing zijn voor wallen. Bij de meeste wallen heeft u te maken met uitpuilend vet onder uw ogen. Tijdens de onderooglidcorrectie verwijdert de plastisch chirurg dit overtollige vet. Er wordt aan de binnenkant van het ooglid een kleine incisie gemaakt.

In sommige gevallen is het ook nodig om het teveel aan huid te verwijderen. Dan wordt de incisie net onder de wimperlijn gemaakt. De ingreep wordt zo uitgevoerd dat er amper een litteken zichtbaar is. Lees meer over een onderooglidcorrectie.

Na de ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie is het aan te raden om uw ogen goed te koelen. Door de koeling worden de bloeduitstortingen en zwellingen minder. Mocht u naast het koelen van het behandelde gebied nog steeds pijn ervaren, dan adviseren wij paracetamol. Het herstel verschilt per persoon. Over het algemeen nemen de meeste patiënten een week verlof op. Dit is de periode waarin uw gezicht gezwollen en rood kan zijn. Daarna gaan zij vaak weer aan het werk.

Resultaat ooglidcorrectie

Na de behandeling kan de huid rondom uw ogen nog gezwollen en rood zijn. Dit is een normale reactie van de huid. Uw huid heeft nog even tijd nodig om te herstellen.

Na een aantal maanden is het resultaat pas goed te zien. Daarom zijn er voor de ingreep foto’s gemaakt. Bij de eindcontrole zullen de voor- en nafoto’s met elkaar worden vergeleken.

Kosten ooglidcorrectie

In Nederland zijn er tientallen aanbieders op het gebied van ooglidcorrecties. Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd door ziekenhuizen, klinieken en soms huisartsen. Hierdoor is er veel concurrentie en kan het lastig zijn om een keuze te maken. Lees hier meer over de prijzen van de klinieken.

REDACTIE KEUZE BESTE KLINIEKEN

MEEST RECENTE BERICHTEN